Like ons!
Van der Poel geeft Europese kampioenstrui glans met winst in Val di Sole

Algemeen nieuws

Van der Poel geeft Europese kampioenstrui glans met winst in Val di Sole

Mathieu van der Poel heeft ook de cross country wedstrijd op de mountainbike in Val di Sole gewonnen. Na een lang gevecht met Mathias Flückinger en Nino Schurter bleek de Nederlander overduidelijk de sterkste.

Al vroeg in de wedstrijd ontstond er een splitsing tussen drie renners en de rest van het veld. Dit waren Van der Poel, Schurter en Henrique Avancini. Ondanks het verschroeiende tempo dat het trio ontwikkelde, konden zij niet voorkomen dat Flückinger en Gerhard Kerschbaumer het verschil overbrugden.

Vanaf dat moment kon Flückinger laten zien hoe goed hij zich voelde. Hij voerde de groep aan en alleen Schürter en Van der Poel volgden hem. Bij de ingang van de derde ronde nam de Nederlander echter het stokje over. Terwijl het grootste deel van het veld al op ruime achterstand reed, was Van der Poel hier bezig zijn enige twee concurrenten langzaam te smoren.

Lange tijd bleven de drie bij elkaar. Duidelijk was te zien dat Fluckinger en Van der Poel de sterkere renners van het drietal waren. Op de beklimmingen moest Schurter af en toe een gaatje laten, waarna hij in de dalende stroken weer kon terugkomen. Dit patroon bleef zich nog eventjes zo herhalen tot de laatste ronde.

Van der Poel zet versnelling in

Toen brak het moment van de waarheid aan: Van der Poel had blijkbaar zitten wachten en vuurde een gigantische versnelling af waarmee hij de twee Zwitsers onmiddellijk op een grote achterstand reed. Alleen een grote inzinking zou hem scheiden van zijn tweede wereldbekeroverwinning. Flückinger deed er alles aan om het gat niet te groot te laten worden, maar Schurter was definitief geklopt. De Nederlandse alleskunner behield zijn tempo en soleerde vervolgens glansrijk naar de overwinning in Val di Sole.

Door deze overwinning bezet Van der Poel nu de tweede plaats in het klassement om de Wereldbeker achter Schurter. Het is maar de vraag of hij nog een poging gaat doen om Schurter van die plek af te stoten, want de Nederlander heeft aangekondigd zich vanaf nu weer op de weg te willen focussen. (Foto: ProShots)

Uitslag cross country Val di Sole

1. Mathieu van der Poel
2. Mathias Flückinger
3. Nino Schurter
4. Henrique Avancini
5. Luca Braidot
6. Milan Vader
7. Daniele Braidot
8. Thomas Litscher
9. Gerhard Kerschbaumer
10. Stephane Tempier

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven