Evenepoel leeft op roze wolk: 'Denk dat iedereen serieus geschrokken is' Algemeen nieuws

Evenepoel leeft op roze wolk: 'Denk dat iedereen serieus geschrokken is'

Door Marijn van den Berge 05 augustus 2019 | 08:36


Remco Evenepoel won zaterdag op fenomenale wijze Clasica San Sebastian en nog steeds kan de jonge Belg het nog niet geloven. Slapen deed hij dit weekend amper, omdat er een grote droom uitkwam voor de renner van Deceuninck-Quick-Step.

‘In de laatste drie kilometer had ik al tranen in mijn ogen’, zegt Evenepoel bij Het Nieuwsblad. ‘Dit is een groot moment in mijn loopbaan. Het zal een paar dagen duren voor ik besef wat ik heb gepresteerd.’ Men moet dit seizoen echter niet te veel meer van hem verwachten, bedaart Evenepoel de gemoederen. ‘Ik heb mijn lat toch al bereikt voor dit seizoen. Ik denk dat iedereen serieus geschrokken is. We moeten die lat niet hoger leggen.’

Evenepoel is na Egan Bernal opnieuw een jonge renner die een koers wint, al is de Tourzege van Bernal natuurlijk nog een trapje hoger. ‘Ja, dat doet dromen. Dat prikkelt om er dubbel zo hard voor te gaan. Maar het plan is dat ik niet voor 2023 de Tour rijd, wel de Giro en de Vuelta. Ik heb nog meer dan drie jaar om daarvoor te werken, dan zal mijn babylichaam weggewerkt zijn. Dan zien we pas echt hoe sterk ik kan worden.’ (Foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws