Kanttekening geplaatst bij zege Evenepoel: 'Reed tegen lijken uit de Tour' Algemeen nieuws

Kanttekening geplaatst bij zege Evenepoel: 'Reed tegen lijken uit de Tour'

Door Marijn van den Berge 05 augustus 2019 | 11:10


Remco Evenepoel voerde in Clasica San Sebastian een kunststukje op dat zelden is vertoond voor een renner van zo’n jonge leeftijd. Slechts weinigen deden de renner van Deceuninck-Quick-Step het voor, weet wielergrootheid Roger De Vlaeminck.

‘Of ik een jonge renner zoiets al eerder heb zien doen? Ja… ikke’, reageert De Vlaeminck bij Het Nieuwsblad. ‘En Eddy Merckx natuurlijk. Hij doet ook wat aan Jean-Pierre Monseré denken. Dat hij zo jong is doet eigenlijk niet ter zake. Ik trapte even hard op mijn negentiende als op mijn drieëntwintigste.’

De Vlaeminck is ondanks dat onder de indruk van Evenepoel. ‘Je ziet er niks aan, zijn mond beweegt niet. Ik zag direct dat hij ging winnen’, aldus De Vlaeminck, die wel een kanttekening plaatst. ‘De meeste deelnemers waren dode renners uit de Tour, die moeten geen klassieker rijden. Dat waren lijken. Maar het blijft ongelooflijk. Het is indrukwekkend, er zijn geen woorden voor.’ (Foto: Sirotti)

Lees 1 Reacties

Tags:

Reacties

Xerxes1980
5 Aug 2019 om 13:35

Ik heb het idee dat de Vlaeminck maar zelden over iemand enthousiast kan worden, klinkt een beetje als afgunst. Het is ook niet helemaal juist wat hij zegt, volgens mij was "de omloop het volk" zijn eerste grotere overwinning en toen was hij al 21, geen 19 jaar zoals Evenepoel. Merckx komt wel in de buurt maar die was dichter bij de 21 dan de 20 jaar oud. Als je op je 23e niet harder trapt dan op je 19e lijkt mij dat er iets in de training is mis gegaan.

Het zegt weinig over zijn verdere ontwikkeling, maar op deze leeftijd zo'n koers winnen is toch wel indrukwekkend.

Reageer


Meer nieuws