Like ons!
Etappe 4 Ronde van Polen in beeld: Emotioneel, maar mooi eerbetoon aan Lambrecht

Algemeen nieuws

Etappe 4 Ronde van Polen in beeld: Emotioneel, maar mooi eerbetoon aan Lambrecht

De vierde etappe van de Ronde van Polen is geneutraliseerd verreden wegens het overlijden van Bjorg Lambrecht in de derde etappe. De vierde rit stond dan ook volledig in het teken van de jonge Belg: #ForBjorg

Het begon met een minuut stilte voorafgaand aan de etappe.

Ook was Lambrecht overal te zien. Bij de start stond een foto, ook op de motor was het lachende gezicht van Lambrecht te zien.

Er moest alsnog 133 kilometer worden afgelegd. Lotto Soudal begon met het op kop rijden, enkele meters voor het peloton uit.

Daarna reden de ploegen om beurten op kop, allen in het gelid, ter ere van Lambrecht.

Onderweg leefden ook de Poolse fans mee met de betrokkenen en brachten een eerbetoon aan Lambrecht.

In de laatste tien kilometer kwam Lotto Soudal opnieuw op kop. Het werd een mooie, maar emotionele eretocht voor Lambrecht richting de finish.

Rond de finish werd Lambrecht nog eens geëerd. Het rugnummer 143, stond in grote cijfers op de weg. Het rugnummer werd onderweg overigens ook gedragen door meerdere renners van Lotto Soudal.

Aan de finish vloeiden de tranen en kwam er een laatste eerbetoon. #ForBjorg

(foto: Sirotti)

1 reacties

  1. Aart Planck

    Aart Planck

    6 Aug 2019 om 18:07

    Wat had deze man een mooie uitstraling op de fiets. Dat jongensachtige in een beresterk mannenlijf. Ik weet uit eigen ervaring wat het is om een direct familielid zo jong te verliezen. Ik wens de familie troost toe uit de herinneringen aan hem en aan de bevestiging van mensen/ploegmaten die hem goed kenden dat hij een mooi mens was. Heel veel sterkte aan ze gewenst, want het gaat jaren duren voor deze wond een litteken wordt.

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven