[Update] Cofidis heeft na Martin vierde aanwinst binnen: rappe Consonni tekent Algemeen nieuws

[Update] Cofidis heeft na Martin vierde aanwinst binnen: rappe Consonni tekent

Door Bram van der Ploeg 09 augustus 2019 | 11:54


(7 augustus 2019) We hebben het nog nergens officieel gelezen, maar Cofidis is serieus bezig om een WorldTour-waardige ploeg samen te stellen. De Franse formatie heeft na de komst van Elia Viviani ook de komst van Guillaume Martin bevestigd.

Martin komt over van Wanty-Groupe Gobert en tekent voor twee seizoenen. De nog altijd pas 26-jarige Fransman behaalde dit seizoen zijn beste resultaat in de Tour de France, met een twaalfde plaats. In zijn eerdere twee deelnames werd hij al 23e en 21e. Hij is bezig aan zijn vierde profjaar, nadat hij in 2015 Luik-Bastenaken-Luik voor beloften won.

'Ik ben heel gemotiveerd om te beginnen bij Cofidis en ben blij dat ik terug kan keren naar een Franse ploeg', vertelt Martin over zijn transfer. 'Toen Cedric Vasseur me vertelde over zijn interesse, werd ik verleid door zijn ambities. Ik wil een stap vooruit zetten en volgend jaar mijn eerste overwinning in de WorldTour halen en zou dolgraag twee grote rondes rijden in één jaar.'

Zonder probleemkind Nacer Bouhanni en met Viviani en Martin hoopt Cofidis een stap te zetten in 2020. Volgens de laatste geruchten zal dat dus in de WorldTour zijn, met Viviani als absolute kopman. 'Het Cofidis van de toekomst zal er anders uitzien dan het Cofidis uit het verleden. We hebben nog veel te doen, maar je hebt in de Tour gezien dat we agressief koersen', vertelt Vasseur aan Cyclingnews. 'We hebben alles wat nodig is om een sprinter te ondersteunen, alleen misten we nog een sprinter die kon winnen. Met Viviani hebben we die nu wel.'

Update - 9 augustus 2019 (11.50 uur): Consonni vierde aanwinst Cofidis

Na Elia Viviani, Fabio Sabatini en Guillaume Martin heeft Codidis ook de komst van Simone Consonni aangekondigd. De 24-jarige Italiaan komt over van UAE Team Emirates, waar hij met Fernando Gaviria, Alexander Kristoff en Jasper Philipsen veel concurrentie had voor de sprint. Bij Cofidis krijgt hij de kans als één van de kopmannen. 'Cofidis is een ploeg met historie. Het was tijd om een nieuwe uitdaging aan te gaan en ik zal er alles aan doen om Cofidis in de komende twee jaar aan overwinningen te helpen. Ik ben blij dat ik met Viviani ga samenwerken, één van de beste sprinters ter wereld.' (foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws