Like ons!
Nederland eerste Europees kampioen Mix Team Relay na mooie strijd met Duitsland

Algemeen nieuws

Nederland eerste Europees kampioen Mix Team Relay na mooie strijd met Duitsland

Nederland is de eerste winnaar van de Mix Team Relay geworden. De ploeg van drie mannen en drie vrouwen was aan de meet nipt sneller dan Duitsland, dat er in het tweede gedeelte nog een knappe strijd van maakte.

De boodschap voor dit nieuwe onderdeel was duidelijk: 22,4 kilometer met z'n drieën zo hard mogelijk fietsen en aan het einde de tijden van de mannen en de vrouwen optellen. Nederland bleek bij de mannen het beste. Bauke Mollema, Koen Bouwman en Ramon Sinkeldam waren dertien seconden sneller dan Italië en 23 seconden sneller dan Duitsland toen ze het denkbeeldige stokje overgaven aan de dames.

Namens Nederland moesten Floortje Mackaij, Riejanne Markus en Amy Pieters de voorsprong zien te verdedigen, maar vooral Duitsland had een sterke ploeg. Lisa Brennauer, Lisa Klein en Mieke Kroger hadden bij het tussenpunt al tien seconden te pakken, maar het zou allemaal aankomen op het laatste stuk tegen de wind in, terug naar Alkmaar. Nederland hield daarin uiteindelijk knap stand. (foto: screenshot Eurosport)

Uitslag Mix Team Relay EK wielrennen

1. Nederland 52:49
2. Duitsland +0.14
3. Italië +1.24
4. België +2.22
5. Frankrijk +2.25
6. Rusland +4.10
7. Tsjechië +4.31
8. Slowakije +6.30

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven