Movistar heeft gedroomde aanwinst binnen: 'Belangrijkste man voor grote rondes' Algemeen nieuws

Movistar heeft gedroomde aanwinst binnen: 'Belangrijkste man voor grote rondes'

Door Bram van der Ploeg 08 augustus 2019 | 10:15


De transfer stond al even in de sterren geschreven, maar is sinds donderdag officieel. Enric Mas rijdt de komende drie seizoenen voor Movistar. Daarmee wordt één van de grootste Spaanse talenten kopman van de grootste Spaanse ploeg in de wielersport.

Movistar pakt via de officiële kanalen groot uit met de komst van de 24-jarige Mas, die vorig jaar doorbrak met een tweede plaats in de Vuelta a Espana. 'Hij wordt de belangrijkste man voor de grote rondes', valt er te lezen. Logisch, gezien het vertrek van Mikel Landa (Bahrain-Merida) en naar alle waarschijnlijkheid ook Nairo Quintana (Arkéa-Samsic) en Richard Carapaz (Team INEOS).

Mas is bezig aan nog maar zijn derde profjaar, maar stond al jaren in de belangstelling van Movistar. Zijn contract liep eind dit jaar af bij Deceuninck-Quick-Step, dus kon de Spaanse formatie eindelijk toeslaan. In de Tour de France zakte hij er doorheen, mede door ziekte, maar kon hij in de derde week nog van dienst zijn voor Julian Alaphilippe. Bovendien droeg hij een dag het wit. 'Bij Movistar krijgt hij de kans om zijn grootste doelen in meerdaagse koersen en grote rondes te verwezenlijken.' (foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws