Like ons!
Nibali eens met Formolo: 'Als je in 2005 onvoorzichtig was, kreeg je klappen'

Algemeen nieuws

Nibali eens met Formolo: 'Als je in 2005 onvoorzichtig was, kreeg je klappen'

Vincenzo Nibali kan zich vinden in de woorden van landgenoot Davide Formolo, die na het overlijden van Bjorg Lambrecht stelde dat het respect voor elkaar in het peloton ver te zoeken is. Volgens Nibali was dat vroeger wel anders, vertelt hij in La Gazzetta dello Sport.

'Voor mijn gevoel ontbreekt er respect voor elkaar onder de atleten. Dat was vroeger niet zo. Als je in 2005 onvoorzichtig was, kreeg je klappen. Maar dan ook echte klappen, van sterke renners die de uitbundige aanvallers op hun plek zetten. Tegenwoordig kan dat niet meer, alles wordt gefilmd met mobiele telefoons of camera's', aldus Nibali.

De Italiaan merkte zelf in 2018 nog hoe onveilig het wielrennen kan zijn. Op de Alpe d'Huez werd hij door een cameraband onderuit getrokken, met een gebroken rugwervel als gevolg. 'We rijden iedere dag op openbare wegen, soms lijken we wel rallyrijders. We rijden over wegen die we niet kennen, met slecht asfalt, vreemde verkeersborden en scheuren en het peloton gaat steeds harder.'

'Door een onoplettendheid of iets langer of korter remmen kun je er niets meer aan doen', zo vervolgt Nibali. 'Sommige risico's zijn inherent aan deze zware sport, maar er is meer aandacht nodig. Vaak zien we absurde dingen en nemen we onnodige risico's.' (foto: Sirotti)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven