Trek-Segafredo meldt komst Nibali: 'Meedoen om eindzege in grote ronde' Algemeen nieuws

Trek-Segafredo meldt komst Nibali: 'Meedoen om eindzege in grote ronde'

Door Bram van der Ploeg 08 augustus 2019 | 16:21


Vincenzo Nibali rijdt de komende twee jaar voor Trek-Segafredo. De Italiaan komt over van Bahrain-Merida en neemt zijn broertje Antonio mee. Het is na Fassa Bortolo, Liquigas, Astana en Bahrain-Merida de vijfde ploeg voor de Haai van Messina.

Nibali, die als één van de weinige renners alle drie de grote rondes won, komt met ambities naar Trek-Segafredo. Bij de ploeg van Richie Porte en Bauke Mollema zal hij zoals altijd worden uitgespeeld in de grote rondes en klassiekers. 'Ik heb mijn hart gevolgd en heb gekozen voor deze ploeg. Het is een heel serieus project en het vertrouwen van Trek en Segafredo zijn motiverend.'

Manager Luca Guercilena is heel blij met de transfer, die al even in de lucht hing. 'Vincenzo is een grote kampioen en zijn ervaring geeft kansen aan alle andere renners. We hebben er alle vertrouwen in dat we met hem kunnen meedoen om de eindzege in een grote ronde. Zijn broer Antonio is een solide renner, die nog veel groeimarge heeft. We hopen hem te ontwikkelen in de komende jaren.' (foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws