Like ons!
Lambrecht geeft Evenepoel extra kracht: 'Reed heel de tijd boven wattageplan'

Algemeen nieuws

Lambrecht geeft Evenepoel extra kracht: 'Reed heel de tijd boven wattageplan'

Remco Evenepoel reed donderdag met grote overmacht naar de EK tijdrittitel, nadat hij al had aangekondigd te willen winnen. De dood van Bjorg Lambrecht zorgden bij de jonge Belg voor enorme krachten.

'Ik was gisteren misschien sterk in de interviews, maar vanbinnen was dat toch helemaal anders. Het was mentaal echt heel zwaar. Naar buiten toe kan ik mij voordoen alsof het mij allemaal niet raakt, maar dat is niet zo. Ik deed maar alsof', zo vertelt Evenepoel in Het Nieuwsblad. Een briefje op zijn stuur tijdens het inrijden deed de rest. 'Iedere keer dat ik ernaar keek tijdens de opwarming kreeg ik een extra shot adrenaline. Ik zat helemaal in mijn cocon en sloot mij af van alle emoties. Ik heb geleerd dat hoe relaxer je een tijdrit kan starten, hoe beter de prestatie is.'

Evenepoel slaagde in zijn missie. Hij pakte naar eigen zeggen zijn winst in de bochten en kon bovendien meer dan verwacht. 'Mijn coach Koen Pelgrim had ook een wattageplan uitgestippeld, maar ik reed er heel de tijd boven. Ik heb gemiddeld 25 watt meer geduwd dan op het Belgisch kam­pioenschap. Ik wist dat als ik meer kon duwen dan in Middelkerke, het dan was om te winnen. Ik was niet bang om over mijn toeren te gaan. Het is altijd een risico, maar toen ik aan de laatste tien kilometer begon, wist ik: Ik val niet meer stil. Die pijn in de benen was er niet.' (foto: Sirotti)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven