CCC haalt na Trentin ook Zakarin: 'Hij is een veilige optie voor de klassementen' Algemeen nieuws

CCC haalt na Trentin ook Zakarin: 'Hij is een veilige optie voor de klassementen'

Door Bram van der Ploeg 09 augustus 2019 | 14:38


CCC Team heeft opnieuw een grote versterking binnen. Ilnur Zakarin verlaat na enkele jaren het veilige nest van Katusha en trekt naar de Poolse formatie. De Rus zet een krabbel voor twee seizoenen.

Zakarin won in zijn zes jaar bij Katusha onder meer twee Giro-ritten, één Touretappe en hij eindigde in 2017 op het podium in de Vuelta. Achter Chris Froome en Vincenzo Nibali werd hij derde. Bij CCC Team wordt de 29-jarige klimmer dan ook gehaald voor de meerdaagse koersen en grote rondes. 'Hij is een veilige optie voor de klassementen', stelt ploegbaas Jim Ochowicz. 'Hij heeft top-10 gereden in alle drie de grote rondes en heeft dit jaar in de Giro nog bewezen dat hij een rit kan winnen.'

Omdat hoofdsponsor CCC een grote rol speelt in Rusland, is de komst van Zakarin extra interessant. 'Onze ploeg voor 2020 krijgt vorm. Met Ilnur, en nog enkele namen die we nog willen presenteren, worden we sterker in de bergen.' Die uitdaging gaat Zakarin zelf graag aan. 'Dit is een nieuw hoofdstuk in mijn leven. Ik wil mezelf bewijzen en kijk er heel erg naar uit. Ik kan niet genoeg benadrukken hoe dankbaar ik de hele staf en ieder lid van Katusha ben.' (foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws