Like ons!
Van der Poel ook ongenaakbaar in laatste shorttrackdeelname dit seizoen

Algemeen nieuws

Van der Poel ook ongenaakbaar in laatste shorttrackdeelname dit seizoen

Mathieu van der Poel heeft ook de shorttrack op de Wereldbeker mountainbike in Lenzerheide op fenomenale wijze gewonnen. In een enerverende strijd met Henrique Avancini en Nino Schurter was de Nederlander wederom de sterkste.

Het parcours in Lenzerheide kenmerkte zich door de technische sector, waarvan Van der Poel vooraf zei: 'Dat is goed voor een shorttrack-wedstrijd. Het maakt het makkelijker om vooraan te blijven.' Dat wist ook Schurter en daarom plaatste de Zwitser al in de tweede ronde een aanval om de rest op achterstand te zetten.

De poging van de leider in het wereldbekerklassement strandde echter al net zo snel als dat hij opgestart was. Halverwege de race was de groep renners nog relatief groot. Dat was voor Avancini het moment om het te proberen. De Braziliaan kreeg Schurter en Van der Poel met zich mee. Bij de ingang van de zevende ronde wilde Schurter nogmaals laten zien hoe sterk hij was en hij plaatste een nieuwe versnelling.

Van der Poel bleef volgen en wachten. Met nog twee ronden te gaan kwam er dan eindelijk de verwachte demarrage van de Nederlander. Zijn poging was krachtig, maar zijn kompanen konden mee. Het was Avancini die uiteindelijk Schurter wist te lossen, maar de Europees kampioen bleek niet te kloppen. In de laatste ronde nam hij het stokje over en op het technische stuk kon de Braziliaan niet meer over hem heen. (Foto: Proshots)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven