Like ons!
Groenewegen favoriet, maar: 'Weer zal van grote invloed zijn op koersverloop'

Algemeen nieuws

Groenewegen favoriet, maar: 'Weer zal van grote invloed zijn op koersverloop'

Dylan Groenewegen is op papier één van de favorieten bij het EK wielrennen in Alkmaar, maar volgens bondscoach Koos Moerenhout kan het weer roet in het eten gooien. Door de harde wind en een bekritiseerd en technisch parcours is een massasprint geen a-b-c-tje.

'Het weer zal morgen (zondag, red.) van grote invloed zijn op het koersverloop. Er wordt veel wind voorspeld, die tijdens de eerste lus kans geeft op waaiers. En in de stad is het daarna flink draaien en keren. Je moet de hele dag attent koersen', aldus Moerenhout in De Telegraaf.

Een voordeel voor Groenewegen is volgens zijn coach de aanwezigheid van veel andere topsprinters. 'Wat dat betreft zijn er voldoende ploegen die op zoek gaan naar een massasprint. Wij hebben renners met wie we meer kanten op kunnen. Veel zal afhangen van het weer. Als het slecht wordt met veel regen en wind, is dat niet in ons nadeel.'

Van Baarle: 'Trui geeft status en motivatie'

Dylan van Baarle is mogelijk een prima plan B. In het Algemeen Dagblad klinkt hij alvast gemotiveerd: 'Na de Tourfinish in Parijs sta je niet meteen te springen om een Europees kampioenschap, maar langzaam begin ik er zin in te krijgen. Aan het kampioenschap is een trui verbonden, dat geeft het EK toch meer waarde. Als ik hem zie rijden, vind ik dat heel gaaf. Het geeft status en motivatie.' (foto: Sirotti)

 

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven