Like ons!
Van der Poel pakt ook zijn laatste wereldbeker MTB na knap duel met Schurter

Algemeen nieuws

Van der Poel pakt ook zijn laatste wereldbeker MTB na knap duel met Schurter

Mathieu van der Poel heeft ook de wereldbekerwedstrijd van Lenzerheide gewonnen. In zijn laatste MTB-wedstrijd van het seizoen klopte de Europees kampioen de Zwitser Nino Schurter in zijn eigen land. Van der Poel won ook al de shorttrack-wedstrijd vrijdag.

Mathieu van der Poel knalde op kop door de startronde en dat zorgde voor flink wat schade. Na tien minuten reden er nog zes renners voorop, met onder meer Nino Schurter er nog bij. In de eerste echte ronde deed de Zwitser een flinke poging bergop. Van der Poel kon volgen, net als Henrique Avancini. De Braziliaan had flink wat moeite, maar schoof toch mee. Meteen waren de verschillen flink vergroot.

Mathias Flueckiger kwam nog knap terug van achteruit, mede door het ietwat stilvallen van de koplopers. Avancini had vooraan moeite om het tempo te volgen, onder nieuwe impulsen van Schurter. Ook Van der Poel deed in de tweede van zes rondes een fikse poging, Flueckiger en Avancini moesten de wereld- en Europees kampioen laten gaan. Flueckiger zou derde worden, terwijl de Braziliaan er flink doorheen zakte.

Van der Poel toont spierballen in duel met Schurter

Schurter en Van der Poel reden enkele rondes samen rond, met af en toe een Zwitsers speldenprikje in Lenzerheide. De twee hielden het tempo hoog en probeerden op die manier elkaar te slopen. In de voorlaatste ronde deed Van der Poel een flinke poging op een asfaltstuk bergop dat Schurter eigenlijk beter lag. Al snel had de Nederlander vijf seconden te pakken. Heel langzaam groeide de voorsprong van de alleskunner die zijn steady state had gevonden.

Van der Poel, in zijn laatste MTB-wedstrijd van het seizoen, reed Schurter alleen maar op meer achterstand. De Zwitser gaf niet op en hield de achterstand lange tijd beperkt. Zonder problemen won Van der Poel de wedstrijd in Lenzerheide. Het is zijn derde zege in de wereldbeker dit seizoen. (Foto: Jasper den Boon / In de Leiderstrui)

Uitslag Wereldbeker Mountainbike Lenzerheide

1. Mathieu van der Poel
2. Nino Schurter
3. Mathias Flueckiger
4. Victor Koretzky
5. Gerhard Kerschbaumer
6. Stephane Tempier
7. Titouan Carod
8. Manuel Fumic
9. Luca Braidot
10. Henrique Avancini

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven