Formolo wil heuvelklassiekers winnen bij UAE: 'Hij krijgt volledige ondersteuning' Algemeen nieuws

Formolo wil heuvelklassiekers winnen bij UAE: 'Hij krijgt volledige ondersteuning'

Door Bram van der Ploeg 12 augustus 2019 | 12:13


Davide Formolo zal vanaf 2020 te bewonderen zijn in het tenue van UAE Team Emirates. De Italiaan, die in juni Italiaans kampioen werd op de weg, komt over van BORA-hansgrohe, waar hij de afgelopen twee seizoen grote stappen zette.

Formolo brak door bij Cannondale, met onder meer een etappe in de Giro d'Italia. Sinds 2017 liet hij zich naar de Giro en Vuelta ook zien in de heuvelklassiekers. Dit seizoen nog werd hij tweede in Luik-Bastenaken-Luik. Het was na die Giro-rit in 2015 lang wachten op meer overwinningen, maar die kwamen dit seizoen ook met een ritzege in de Ronde van Catalonië en dus het Italiaanse kampioenschap. 

Bij UAE Team Emirates wordt hij gepresenteerd als 'één van de kopmannen voor 2020'. Formolo tekent voor twee seizoenen. 'Davide heeft geweldige kwaliteiten en veel potentieel. Hij heeft al enkele mooie resultaten behaald en we hebben er vertrouwen in dat hij alleen maar grotere dingen kan doen in de komende jaren. Hij zal bij ons volledige ondersteuning krijgen van de ploeg voor zijn doelen in de Ardense klassiekers en andere wedstrijden', aldus ploegbaas Joxean Matxin. 

Dat klinkt Formolo als muziek in de oren. 'Ik heb twee geweldige jaren gehad bij BORA, maar ik voel dat mijn doelen en de plannen van UAE beter bij elkaar passen. Ik wil me de komende jaren echt geen focussen op de heuvelklassiekers in het voorjaar. UAE investeert veel in jonge renners en dat is een teken dat dit een project voor de lange termijn is. Dat is een geweldig signaal voor de toekomst.' (foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws