Like ons!
[Update] Pozzovivo was woest op jongen (19): 'Je hebt mijn carrière beëindigd!'

Algemeen nieuws

[Update] Pozzovivo was woest op jongen (19): 'Je hebt mijn carrière beëindigd!'

(12 augustus 2019) Domenico Pozzovivo is tijdens een training aangereden door een auto, zo meldt het Italiaanse Qui Cosenza, opgemerkt door Wielerflits. De 36-jarige renner van Bahrain-Merida heeft zijn arm en been gebroken, zo valt er te lezen.

Pozzovivo werd meteen na zijn val geholpen door hulpdiensten, die hem stabiliseerden en naar het ziekenhuis brachten. De aanrijding met een Fiat Grande Punto vond plaats op een kruispunt. Pozzovivo werd vol geraakt en bleef stil liggen op de weg.

De automobilist stopte en belde het alarmnummer. Binnen enkele minuten kon de Italiaan zo geholpen worden. In het ziekenhuis worden verdere testen uitgevoerd om te kijken of er meer schade is dan alleen een gebroken arm en been. Pozzovivo was na de Ronde van Polen in training voor de Vuelta a Espana, die op 24 augustus begint.

Update - 13 augustus 2019 (10.19 uur): Meer breuken voor Pozzovivo

Domenico Pozzovivo is er nog veel erger aan toe dan de eerste berichten op maandag deden vermoeden. De Italiaan brak bij een aanrijding met een auto zijn kuitbeen, scheenbeen, sleutelbeen, schouder en elleboog, zo meldt La Gazzetta dello Sport. Emilio Magni, dokter van Bahrain-Merida, meldt ook nog eventuele schade aan ribben en een longcontusie. 

De vraag is of Pozzovivo op zijn 36e nog volledig gaat herstellen van deze klap. Magni vindt het voorbarig om daar nu al over uit te wijden, de familie is vooral blij dat de Italiaan niet in levensgevaar is. 

Update II - 14 augustus 2019 (08.53 uur): Pozzovivo hoopt op rentree

Domenico Pozzovivo heeft in La Gazzetta dello Sport redelijk opgewekt gereageerd op zijn crash. De Italiaan is zwaar getroffen na een aanrijding met een auto, die hij niet zag aankomen. 'Ik zag hem pas vlak voor de klap. Ik wist dat een aanrijding onvermijdelijk was en dacht vooral dat ik niet de motorkap moest raken', zo vertelt hij. 'Ik begin het positief in te zien, maar tot voor kort had ik zoveel pijn dat ik niet eens kon praten. De enige zorg is mijn linkerarm, omdat ik veel bot ben kwijtgeraakt.'

Pozzovivo weet alles nog van het ongeluk. 'Ik had veel angst, de jongen (19 jaar, red.) die me aanreed, zag me niet. Ik heb niet naar mijn wonden gekeken, omdat ik bang was voor wat ik zou zien. De jongen was geschokt. Hij vreesde voor mij en voor zichzelf. Ik keek hem aan en zei: "Kijk wat je hebt gedaan! Je hebt mijn carrière beëindigd." Ik weet niet hoe ik de kracht heb gevonden om te schelden, want zelfs mijn ademhaling deed pijn.'

Het was de emotie van de klap, want inmiddels hoopt Pozzovivo op meer. 'Zo mag mijn carrière niet eindigen. Ik kom terug, ik moet slagen.' Zijn vrouw is nog wel woest: 'Michele Scarponi stierf zinloos en we hebben er niets van geleerd. Fietsers zijn geen fietsers, maar mensen. Er gebeuren te veel ongelukken, met gewonden en doden tot gevolg. Dit bloedbad moet stoppen. Domenico heeft geluk gehad, want dit had veel slechter kunnen eindigen.' (foto: Sirotti)

Meer info over Vuelta a Espana 2019:
- Vuelta nieuws
- Vuelta achtergrond

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven