Groenewegen: 'Waarom stuur je niet goed weg en breng je anderen in gevaar?' Algemeen nieuws

Groenewegen: 'Waarom stuur je niet goed weg en breng je anderen in gevaar?'

Door Bram van der Ploeg 12 augustus 2019 | 16:43


Dylan Groenewegen baalt ervan dat hij in de eerste etappe van de BinckBank Tour niet kon sprinten. Volgens de Nederlander werd hij in de laatste 250 meter ingesloten door een renner van Trek, die zich liet afzakken. 

'Als een renner van kop gaat in een sprint, waarom stuur je dan niet goed weg en breng je andere renners in gevaar?', zo vraagt Groenewegen zich via Twitter openlijk af. Groenewegen bleef uiteindelijk zitten en rolde als zevende over de meet.

De kopman van Team Jumbo-Visma kan zich troosten met de gedachte dat er nog meer sprintkansen komen. Met zijn benen is naar eigen zeggen in ieder geval niets mis. 'Al bij al ik voel me goed, op naar morgen!', zo klinkt het optimistisch.

Clement: 'Tijd om hiervoor straffen uit te delen'

Volgens commentator Stef Clement moet Groenewegen het er echter niet bij laten zitten. Volgens hem gebeuren dit soort zaken te vaak in de sprint. 'Zoals ik al zei, vind ik het tijd om hiervoor straffen uit te delen als jury', zo stelt Clement op Twitter, met de hashtag #fairplay.

Bekijk hieronder de beelden van de sprint.

(foto: Sirotti)

Lees 1 reacties

Tags:

Reacties

Aart Planck
12 Aug 2019 om 22:00

Zoals altijd trekt Groenewegen helemaal naar rechts met nog 5 man voor zich. Als anderen vanaf links komend dan ook de kortste weg naar de finish gaan zoeken, raak je ingesloten. En Clement is na zijn varkensvleesuitspraken ook nog steeds van het padje af, lees ik.

Reageren


Meer nieuws