Like ons!
BinckBank-ploeg Lotto Soudal nam al afscheid: 'Het was zeer emotioneel'

Algemeen nieuws

BinckBank-ploeg Lotto Soudal nam al afscheid: 'Het was zeer emotioneel'

De renners van Lotto Soudal die aanwezig zijn in de BinckBank Tour hebben maandag reeds afscheid genomen van Bjorg Lambrecht. De jonge Belg overleed in de Ronde van Polen en wordt dinsdag begraven in zijn woonplaats. 

Een persvoorlichter van de ploeg laat aan Het Nieuwsblad weten dat de BinckBank-ploeg maandag aanwezig was bij een wake, samen met de ouders, zus en vriendin van Lambrecht. 'Er werd muziek gespeeld en er zijn teksten voorgelezen. Daarna zijn we Bjorg gaan groeten. Het was zeer emotioneel, maar achteraf was iedereen tevreden dat ze op zo’n hechte manier afscheid konden nemen.'

Tiesj Benoot en Jasper De Buyst kozen er zelfs voor om de BinckBank Tour niet te rijden, omdat ze aanwezig wilden zijn bij de begrafenis op dinsdag. De ouders van Lambrecht gaven echter aan dat het overgrote deel van de ploeg vooral moet blijven koersen. 'Daarom reden we ook verder in de Ronde van Polen. De start van de tweede etappe verlaten kon ook, maar na een begrafenis op de fiets stappen is niet verantwoord.' (foto: Sirotti)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven