Nizzolo verrast klimmers op aankomst bergop in eerste etappe Ronde van Burgos Algemeen nieuws

Nizzolo verrast klimmers op aankomst bergop in eerste etappe Ronde van Burgos

Door Bram van der Ploeg 13 augustus 2019 | 16:35


Giacomo Nizzolo heeft toch wel ietwat verrassend de eerste etappe in de Ronde van Burgos gewonnen. De Italiaan van Dimension Data was op de karakteristieke aankomst bij het kasteel van Burgos bergop de sterkste.

Na het vertrek naast de Catedral de Burgos vonden vijf vluchters elkaar snel in een kopgroep. Roy Goldstein (Israël Cycling Academy), Stepan Kuriyanov (Gazprom-Rusvelo), Jezus Ezquerra (Burgos BH), Jokin Aranburu (Funda Ciclista Euskadi) en Diego Sevilla (Kometa) hadden na vijftien kilometer koers als zes minuten te pakken.

Onder leiding van Movistar en Team INEOS werd dit gat wel weer wat gedicht, alvorens de voorsprong van de vijf koplopers stabiliseerde net onder de vier minuten. Met het eerste en tweede uur op en boven de 45 kilometer per uur ging het hard. Op 54 kilometer van de meet had de kopgroep nog een dikke minuut over.

Pas in de laatste twintig kilometer besloten de vluchters er daarom een tandje bij te doen. De voorsprong steeg weer iets en Aranburu kon dat tempo niet meer volgen. De Alto del Castillo, richting het kasteel van Burgos, zorgde voor afscheiding. Ezquerra bleek de sterkste bergop, voor Goldstein en Sevilla. Een plaatselijk rondje scheidde de eenzame koploper nog van nog een keer de Alto del Castillo. De voorsprong van Ezquerra was echter meer twintig seconden op het peloton.

In de afdaling was het gedaan met de meeste vluchters, waardoor de kopmannen zich konden klaarmaken voor de slotklim. Ezquerra werd, na een val in het peloton, pas op acht kilometer van de meet ingerekend. Daarna werd het gevecht richting de slotklim geopend. Alex Aranburu leek op de Alto del Castillo op weg naar de zege, maar de man van Caja Rural werd op de meet nog voorbij gesneld door Nizzolo.

Uitslag etappe 1 Ronde van Burgos

1. Giacomo Nizzolo
2. Alexander Aranburu "
3. Eduard Grosu +0:05
4. Rui Costa "
5. Sergei Chernetskii "
6. Gonzalo Serrano +0:07
7. Guillaume Martin "
8. Francesco Gavazzi +0:09
9. Fabian Lienhard "
10. Alexandr Riabushenko "

Klassement na etappe 1 Ronde van Burgos

1. Giacomo Nizzolo
2. Alexander Aranburu "
3. Eduard Grosu +0:05
4. Rui Costa "
5. Sergei Chernetskii "
6. Gonzalo Serrano +0:07
7. Guillaume Martin "
8. Francesco Gavazzi +0:09
9. Fabian Lienhard "
10. Alexandr Riabushenko "

(foto: Dimension Data)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws