Like ons!
Mogen we Evenepoel 'de nieuwe Merckx noemen'? 'Ik zie het als compliment'

Algemeen nieuws

Mogen we Evenepoel 'de nieuwe Merckx noemen'? 'Ik zie het als compliment'

Na zijn zege in de Clasica San Sebastian kan de wielerwereld niet meer om Remco Evenepoel heen. Dat was aanleiding voor de verslaggevers van het Spaanse AS om in gesprek te gaan met de jonge Belg. Ze vroegen hem ook naar de vergelijking met Eddy Merckx.

Het is het eerste jaar van Evenepoel in het profpeloton. De verwachtingen van hem waren hoog, maar de jongeling lijkt ze probleemloos te bevestigen: 'Ik maakte me geen zorgen om al die verwachtingen. Als iemand me van tevoren verteld had dat ik deze zeges (Clasica San Sebastian en EK tijdrijden, red.) zou boeken, dan had ik dat niet geloofd. Ik wil mezelf ook geen extra druk op leggen.'

'Niet mijn doel om de nieuwe Merckx te worden'

Die druk komt dan misschien niet binnen in het hoofd van het talent, maar toch moet de vergelijking met Merckx hem niet ontgaan zijn. Lachend zegt Evenepoel daarover: 'Het doet me geen pijn. Het is altijd duidelijk voor me geweest dat dat een compliment is. Het is leuk dat mensen dat tegen je zeggen. Eigenlijk vind ik het een vergelijking die nergens op slaat. Het is helemaal niet mijn doel om "de nieuwe Eddy Merckx" te worden. Ik wil een nieuwe coureur zijn die Remco Evenepoel heet."

Merckx lijkt totaal niet in beeld te zijn bij Evenepoel. In plaats daarvan spreekt hij zijn bewondering uit voor andere renners: 'Alberto Contador was vroeger een idool van me. Ik lette altijd op hem. Maar er zijn meer geweldige renners: Valverde, Roglic, Alaphilippe. Wat Egan Bernal heeft gedaan was bewonderenswaardig. Hij heeft laten zien dat hij de sterkste was, dus hij heeft die Tourzege verdiend. Ik denk dat er een geweldige generatie aan jonge wielrenners aan de poort staat te rammelen.' (Foto: Sirotti)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven