Bennett nuanceert: 'Ik ben klaar voor Vuelta, Groenewegen komt terug uit Tour' Algemeen nieuws

Bennett nuanceert: 'Ik ben klaar voor Vuelta, Groenewegen komt terug uit Tour'

Door Bram van der Ploeg 15 augustus 2019 | 08:48


Dylan Groenewegen was er in de derde etappe van de BinckBank Tour dichterbij dan ooit, maar de Nederlander moest opnieuw zijn meerdere erkennen in Sam Bennett. Dat knaagt, zo beaamt ploegleider Jan Boven in het Algemeen Dagblad.

'Verliezen is verliezen. Met welk verschil maakt niet uit', zo vertelt Boven, die benadrukt dat Groenewegen fit is na zijn val in de Tour. Hij mist alleen de superbenen. Toch zal Team Jumbo-Visma het blijven proberen, en bovendien op dezelfde manier. 'Met hoe we de zaken aanpakken hebben we dit seizoen succes gehad. We doen het nu niet anders. Vandaag hebben we als ploeg weer supergoed gereden. En Dylan gaf opnieuw alles. Alleen is er dan iemand die sneller is. Er rijden nu eenmaal meer goede sprinters mee.'

Bennett is overigens de eerste om zijn overmacht in de BinckBank Tour te nuanceren. Volgens hem is Groenewegen wel degelijk een snellere sprinter. 'Hij vindt in mij nu een man die helemaal klaar is voor de Vuelta van volgende week. Hij komt terug uit de Tour. Op dat kruispunt kan ik hem hebben.' (foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageren


Meer nieuws