Like ons!
Masnada maakt overstap naar CCC Team: 'WorldTour is altijd het doel geweest'

Algemeen nieuws

Masnada maakt overstap naar CCC Team: 'WorldTour is altijd het doel geweest'

De 25-jarige Italiaan Fausto Masnada heeft een tweejarig contract getekend bij CCC Team. Zijn doorbraakjaar is niet onopgemerkt voorbijgegaan. Zo won hij twee etappes in de Tour of the Alps en de zesde etappe van de Giro d'Italia.

Op de CCC-website valt te lezen dat Masnada is aangetrokken om CCC competitiever te maken in de koersen bergop. Na Ilnur Zakarin is hij al de tweede aangetrokken klimmer. 'We zijn erg verheugd om Fausto bij ons zijn debuut te laten maken met een WorldTour-team. We hadden Fausto al een tijdje in het oog, en zijn resultaten dit jaar bevestigden dat hij een ongelooflijk getalenteerde renner is. Hij is 25 jaar oud en heeft een lange en mooie carrière voor de boeg. We kijken ernaar uit hem te helpen zich de komende twee jaar verder met ons te ontwikkelen', legt teammanager Ochowicz uit.

'De etappewinst van Fausto en de overwinning in het klassement van de Tour of Hainan vorig jaar en de twee etappes van de Tour of the Alps dit jaar hebben aangetoond hoe goed hij kan klimmen', zo vervolgt de Pool van CCC. 'Zijn aanvallende rijstijl in ontsnappingen is een teken van wat we volgend jaar van hem kunnen verwachten.'

Masnada klaar om na drie jaar ProConti overstap naar WorldTour te maken

'Sinds het begin van het seizoen was overstappen naar een WorldTour-team mijn doel', verklaart Masnada. 'De jaren die ik bij Androni Giocattoli-Sidermec heb doorgebracht, hebben me geholpen om professioneel te groeien en de nodige resultaten te behalen om opgemerkt te worden door een groot team.'

Hij vervolgt: 'Ik denk dat CCC Team goed bij me past, want ik ken al enkele teamleden: Marco Pinotti, Gabrielle Missaglia en de Italiaanse renners zoals Jakub Mareczko en Alessandro De Marchi. De organisatie van het team is echt indrukwekkend, en ook het materiaal is dat, de Giant-fietsen. Ik kijk er echt naar uit om lid te worden van het team, te racen op WorldTour-niveau en te blijven groeien.' (Foto: Sirotti)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven