Jumbo-Visma verhoogt budget voor Dumoulin: 'Sportieve en zakelijke ambitie' Algemeen nieuws

Jumbo-Visma verhoogt budget voor Dumoulin: 'Sportieve en zakelijke ambitie'

Door Jannick van der Hooft 20 augustus 2019 | 12:23


Hoofdsponsor Jumbo heeft flink in de buidel getast voor het aantrekken van Tom Dumoulin, zo zegt CFO Ton van Veen tegen De Telegraaf. Naar verluidt zou het budget van de ploeg omhoog gaan naar twintig miljoen euro.

Al langer is bekend dat Jumbo-Visma de strijd in de grote rondes aan wil gaan met Team INEOS en deze ambitie onderstrepen zij met het aantrekken van de Giro-winnaar van 2017. Van Veen: 'Zowel sportief als zakelijk zijn wij ambitieus. Met de belangrijkste sponsors hebben we besloten een extra bijdrage te doen. Dat het teambudget naar de twintig miljoen euro zal gaan, ziet iedereen wel in. Daarmee zijn we nog ver verwijderd van de duurste ploegen in de WorldTour. De ploeg heeft aangetoond dat het door slim en innovatief te handelen bij de allerbeste teams hoort.'

'Sportieve successen zorgen voor zakelijke ambities'

Van Veen is vanzelfsprekend erg blij met een uithangbord als Dumoulin voor zijn supermarktketen: 'We zijn heel blij met zijn komst. Dat zo'n wereldtopper voor ons kiest, bewijst dat ons team goed bezig is. We hopen dat door zijn komst het team opnieuw een stap kan zetten. We merken nu al dat er steeds meer partijen zich zakelijk willen verbinden aan het succes van onze topteams (wielrennen en schaatsen, red.). De prestaties in de afgelopen Tour hebben ons bedrijf een extra positieve vibe gegeven. De sportieve successen zorgen er ook voor dat we zakelijk ambitieus blijven.' (Foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageren


Meer nieuws