Sponsorbelangen probleem voor Groenewegen: 'Lastig sprinttrein mee te nemen' Algemeen nieuws

Sponsorbelangen probleem voor Groenewegen: 'Lastig sprinttrein mee te nemen'

Door Jannick van der Hooft 20 augustus 2019 | 14:39


Over het naderende 'luxeprobleem' van Jumbo-Visma doemen in de media verschillende meningen op. De aanwezigheid van drie klassementsrenners zou een wederzijdse versterking of een bron tot ellende kunnen zijn. Stef Clement denkt echter dat juist Dylan Groenewegen wel eens de dupe kan zijn, zoals te lezen is bij de NOS.

Volgens de oud-renner van Jumbo-Visma staan de klassementsambities van de ploeg haaks op die van sprinter Groenewegen: 'Als je kijkt naar de sponsorbelangen, dan is het vooral interessant om met een Nederlander de Tour te winnen. Die wil je ondersteunen met de beste klimmers en helpers. Numeriek gezien wordt het daarom lastig om ook een sprinttrein voor Groenewegen mee te nemen.'

'Groenewegen heeft genoeg aan Teunissen en Martin'

Zijn collega's bij de NOS hebben daar gemengde meningen over. Danny Nelissen beaamt dat het nu een lastige opgave wordt voor Jumbo-Visma: 'Je kunt nu niet meer knechten voor Groenewegen meenemen. Hun doel is eigenlijk alleen maar duidelijker geworden.' Gio Lippens ziet echter nog hoop voor de Amsterdammer: 'Volgens mij heeft hij genoeg aan een knecht zoals Mike Teunissen en een tempobeul als Tony Martin. Die laatste komt ook prima van pas voor de klassementsrenners.' (Foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageren


Meer nieuws