Komst topsprinter deert Laporte niet: 'Ga niet een heel jaar voor Viviani werken' Algemeen nieuws

Komst topsprinter deert Laporte niet: 'Ga niet een heel jaar voor Viviani werken'

Door Jannick van der Hooft 21 August 2019 18:08


Cofidis zal komend seizoen een flinke gedaanteverandering ondergaan. Elia Viviani komt de ploeg versterken en neemt zijn lead-out Fabio Sabatini met zich mee. Hun ploegmaat volgend jaar, Christophe Laporte, denkt dat hij weinig concurrentie daarvan gaat merken.

Tegenover CyclingNews vertelt Laporte wat hij denkt over de komst van de Italianen: 'Ik heb nog steeds mijn persoonlijke ambities en ik wil zelf proberen om races te winnen. Als we WorldTour worden, dan gaan we sowieso een stuk meer wedstrijden rijden. We moeten overal goed kunnen presteren, dus ik denk dat we prima gescheiden programma's kunnen rijden.'

De Fransman beaamt de talenten van Viviani in de sprint: 'Hij is één van de beste sprinters ter wereld, dus ik zou er weinig problemen mee hebben als ik voor hem moest gaan werken in de grote koersen. Maar om dat een heel jaar te doen? Dat dacht ik niet. Hij heeft al wat mannen (Fabio Sabatini en Simone Consonni, red.) meegenomen, dus hij moet al een idee hebben over wie er in zijn trein moeten' (Foto: Sirotti)


Tags:

Meer nieuws


Reageren

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!