UCI verrichtte onderzoek onder wielerfans: 'Koersen zijn te voorspelbaar' Algemeen nieuws

UCI verrichtte onderzoek onder wielerfans: 'Koersen zijn te voorspelbaar'

Door Jannick van der Hooft 21 August 2019 20:08


De UCI heeft bekendgemaakt een onderzoek onder wielerfans te hebben verricht. Onder 22.300 fans uit verschillende landen werd er gevraagd naar hoe zij de profwedstrijden onder de vlag van de UCI beleefden. Dat gaf enkele interessante inzichten.

De UCI hoopt met het onderzoek meer te weten te komen over de aantrekkelijkheid van de koers. 84% van de respondenten geeft aan dat ze het leuk vinden om de wedstrijden te volgen, maar ook een groot gedeelte hekelt de voorspelbaarheid van diezelfde wedstrijden. Bijna 50% denkt dat de UCI daar een hoop stappen in kan zetten om dat tegen te gaan. De meest genoemde oorzaken zijn volgens kijkers de invloed van oortjes (48%), vermogensmeters (40%) en de te grote verschillen in teambudgets (39%).

Lappartient erg blij met onderzoek

Voorzitter van de UCI, David Lappartient, is erg blij met de uitkomsten van het onderzoek: 'Het geeft aan dat het imago van het wielrennen erg goed is en dat dat niet uitmaakt voor waar je vandaan komt. Mensen zijn erg blij met de manier waarop het aangeboden wordt, maar het laat ook zien dat we op sommige terreinen nog winst kunnen boeken. We zouden bijvoorbeeld meer informatie tijdens de koersen kunnen tonen.' (Foto: Sirotti)


Tags:

Meer nieuws


Reageren

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!