Like ons!
Aristi sprint naar zege in etappe twee Tour du Limousin, Calmejane blijft in geel

Algemeen nieuws

Aristi sprint naar zege in etappe twee Tour du Limousin, Calmejane blijft in geel

Mikel Aristi heeft de tweede etappe in de Tour du Limousin gewonnen. De Spanjaard van Euskadi Basque Country - Murias was in een massasprint de snelste.

Net als op dag één was er snel een kopgroep gevlogen. Mickaël Guichard (Delko Marseille Provence), Tom Dernies (Natura4Ever-Roubaix Lille Métropole), Morne Van Niekerk (St-Michel-Auber 93) en Giovanni Carboni (Bardiani) kregen de ruimte. Guichard moest de andere drie later helaas laten gaan door een lekke band.

Tempo hoog, kopgroep krijgt veel ruimte

In het eerste uur werd 41,6 kilometer per uur gefietst en de voorste drie  reden in de twee uur daarna vervolgen een voorsprong van maximaal 6.30 minuten bij elkaar. Het peloton maakte totaal geen haast om te achtervolgen, waardoor de drie leiders serieus mochten denken aan de zege, op zestig kilometer van de meet.

Op 56 kilometer van het einde passeerde de kopgroep voor het eerst de finishlijn en de speling daar was nog ruim met vijf minuten op het peloton. Total Direct Energie en Wanty-Gobert hadden in dat peloton de controle. Met allebei een mannetje knabbelden ze snel veel van de voorsprong af. Toen ook Cofidis begon te helpen, daalde het gat naar 3.30 minuten in de laatste veertig kilometer.

Het was het signaal voor de voorste drie om gas te geven. Carboni en Van Niekerk bleken daarin de sterksten, Dernies moest laten lopen. Met ook  Israel Cycling Academy op kop van het peloton werd het een strijd tussen meerdere ploegen tegen twee dappere strijders vooraan. 1.20 minuten voorsprong had de kopgroep nog, met nog twintig kilometer voor de wielen. 

Van Niekerk alleen, grote namen tonen zich even

Van Niekerk besloot tot een alles-of-niets-poging, terwijl Carboni werd ingerekend. De Zuid-Afrikaan verdedigde nog een klein minuutje. Die voorsprong kreeg echter een knauw toen de grote mannen uit het peloton aan gingen. Benoit Cosnefroy (AG2R) en Elie Gesbert (Arkéa) openden de debatten en zo onstond een groep van tien, met ook leider Calmejane erbij. Op tien kilometer van de meet bracht het peloton echter alles terug bijeen. Van Niekerk bleef er wel voor, met nog een kleine voorsprong.

In de laatste drie kilometer werd Van Niekerk ingerekend, alvorens er gesprint ging worden om de dagzege. AG2R nam de kop van het peloton, maar Euskadi Basque Country - Murias bleek de winnaar in de ploeg te hebben. Aristi bleek de sterkste in de spurt, voor Francesco Gavazzi en Cosnefroy. Calmejane behield zijn leiderstrui. (foto: screenshot L'Equipe)

Uitslag etappe 2 Tour du Limousin 2019

1. Mikel Aristi 
2. Francesco Gavazzi "
3. Benoît Cosnefroy
4. Kristian Sbaragli
5. Juan José Lobato
6. Quentin Pacher
7. Vincenzo Albanese
8. Lilian Calmejane
9. Flavian Maurelet
10. Pierre Idjouadienne

Klassement na etappe 2 Tour du Limousin 2019

1. Lilian Calmejane
2. Mikel Aristi +0.03
3. Benoît Cosnefroy +0.10
4. Kristian Sbaragli +0.19
5. Quentin Pacher "
6. Guillaume Martin
7. Sébastien Reichenbach
8. Pierre Rolland
9. Élie Gesbert
10. Rui Vinhas

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven