Jumbo-Visma blijft zich ontwikkelen: 'Buitenwereld had het niet in de gaten' Algemeen nieuws

Jumbo-Visma blijft zich ontwikkelen: 'Buitenwereld had het niet in de gaten'

Door Jasper den Boon 24 augustus 2019 | 08:59


Na het aantrekken van Tom Dumoulin, lijkt Jumbo-Visma in een droompositie naar 2020 te kunnen gaan. Na al twee succesvolle grote rondes, en nog een Vuelta te gaan, mag ploegbaas Richard Plugge niet klagen. In gesprek met Het Laatste Nieuws gaat hij in op de nieuwste ontwikkelingen.

Zoveel toppers bij Jumbo-Visma, maar wat is de reden dat ze voor de ploeg willen rijden? 'We besteden veel geld aan innovatie, windtunneltesten, dat soort dingen. We zorgen dat onze renners beter presteren dan ze eigenlijk kunnen. Uiteindelijk gaat het om koersen, tweehonderd kilometer per dag, en morgen weer. Dat is de basis, 95 procent van je prestatie komt daaruit. Met wetenschap, voeding, slapen kan je die laatste vijf procent invullen.'

Zulke processen gebeuren niet zomaar binnen een jaar. Het is het resultaat van jarenlang werken. 'De buitenwereld had het niet in de gaten. Sky had en heeft de naam. Iedereen kijkt naar hen. Wij zijn al jaren op hetzelfde pad bezig. Alleen hebben wij geen Chris Froome. Nu zie je onze prestaties komen. Dat heeft deels te maken met die aanpak. Maar ook met de kwaliteit van onze renners. Roglic heeft zich de voorbije jaren enorm ontwikkeld.' (Foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageren


Meer nieuws