Like ons!
Viviani pakt recordzege: 'Record pakken in deze trui is de kers op de taart'

Algemeen nieuws

Viviani pakt recordzege: 'Record pakken in deze trui is de kers op de taart'

Elia Viviani klopte de mondiale sprinterstop door de EuroEyes Cyclassics in Hamburg op zijn naam te zetten. Echter was dit niet voor het eerst. De Italiaan wist in de vorige twee edities van de voormalige Vattenfall Cyclassics ook al te winnen. De kopman van Deceuninck-Quick-Step zet zodoende een nieuw record neer wat betreft het aantal zeges in deze Duitse WorldTour-wedstrijd.

'We moesten hard werken om de koplopers terug te pakken', laat Viviani weten op de website van Deceuninck-Quick-Step. 'We probeerden het hoofd erbij te houden en ons werk te doen.'

Een groot deel van zijn overwinning had Viviani te danken aan zijn ploeg, in het bijzonder aan zijn lead-out Michael Mørkøv. 'We zaten met nog slechts 25 man vooruit na de laatste passage van de Waseberg. Ik vroeg aan Florian (Sénéchal) om de aanvallen te controleren. Daarna gaf Michael me een geweldige lead-out. Toen ik van hem overnam wist ik eigenlijk al dat ik ging winnen. Het is geweldig om in deze trui een recordzege in Hamburg neer te zetten. Het voelt als de kers op de taart', aldus de toekomstige renner van Cofidis. (foto: Sirotti) 

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven