Gesink blij met 'posterboy' Dumoulin: 'Het gaat een grote verandering zijn' Algemeen nieuws

Gesink blij met 'posterboy' Dumoulin: 'Het gaat een grote verandering zijn'

Door Bram van der Ploeg 29 augustus 2019 | 09:53


Robert Gesink stelt in het Algemeen Dagblad dat de komst van Tom Dumoulin goed is voor Team Jumbo-Visma. Toch leeft de 33-jarige Nederlander ook mee met bijvoorbeeld Steven Kruijswijk, die er een grote rivaal bij krijgt.

Gesink kreeg het nieuws over de telefoon van coach Merijn Zeeman. 'Dat vond ik heel netjes, want het gaat een grote verandering zijn. Voor eigenlijk bijna iedereen. Je koopt één van de beste groteronderenners ter wereld. Ik heb Merijn in elk geval gefeliciteerd met een heel goede zet. We blijven een Nederlandse ploeg , in het hart en met Jumbo, en je haalt in één keer een posterboy erbij, die heel populair is. Een buitenkansje.'

'Voor mij is het iets makkelijker om ernaar te kijken', zo vervolgt Gesink. 'Voor de jongens die nu al voor het klassement gaan, zal het meer gevolgen hebben, en wat anders uitpakken. Ik moet zeggen: vanuit de ploegleiding snap ik het volledig. Maar ik begrijp ook dat je nog niet aan volgend jaar wil denken als je net derde in de Tour bent geworden. Maar dat zal deze winter echt moeten gaan gebeuren. Wie rijdt waar en in welke rol? In elke grote ronde staan we met één of meer favorieten aan de start.' (foto: Joris Verwijst/In de Leiderstrui)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws