Kelderman over vervelend seizoen: 'In wedstrijden nog niet goed gedraaid' Algemeen nieuws

Kelderman over vervelend seizoen: 'In wedstrijden nog niet goed gedraaid'

Door Jasper den Boon 31 augustus 2019 | 08:15


Wilco Kelderman kent nog geen gelukkig wielerjaar. Ziek in Parijs-Nice, een fikse valpartij in de Ronde van Catalonië en rugpijn en een DNF in de Tour. In het klassement van de Vuelta staat Kelderman zaterdagochtend op plek 9. Het Algemeen Dagblad zocht hem op.

Keldermans jaar van ziekte, valpartijen en blessures kende tot dusverre nog weinig indrukwekkende uitslagen. Voelde hij zich een keer echt goed? 'In trainingen toch wel redelijk vaak. Dan dacht ik: nu zit het eraan te komen, nu ben ik scherp. Maar in wedstrijden heb ik nog niet vaak gehad dat het goed draaide. Nee, het is dit seizoen eigenlijk nog niet één keer gebeurd dat ik in het peloton reed en dacht: het gaat nu lekker.'

Ook over het naderende vertrek van Tom Dumoulin spreekt Kelderman zich uit. 'Ik vind het heel jammer dat hij vertrekt. Ik had heel veel aan Tom. Maar ik begrijp hem zeker, als je lang bij dezelfde ploeg zit kunnen er zoveel dingen zijn waaraan je je begint te ergeren. Als hij er niet is, kan ik meer mijn eigen route uitstippelen. Mijn eigen koersen bepalen en rijden. In dat opzicht is het niet heel slecht. Maar ik had toch liever Tom erbij gehad, ik kon me aan hem optrekken.' (Foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageren


Meer nieuws