Kelderman trekt conclusie na moeizaam jaar: 'Klassement rijden ligt me beter' Algemeen nieuws

Kelderman trekt conclusie na moeizaam jaar: 'Klassement rijden ligt me beter'

Door Marijn van den Berge 03 september 2019 | 08:42


Wilco Kelderman is bezig aan een redelijk stabiele Vuelta a Espana nadat hij een zwaar jaar achter de rug heeft. Hij brak in maart zijn sleutelbeen en nekwervel en moest daar lang van herstellen. De Tour de France bracht hem niet wat hij wilde, maar hij trok er wel een les uit.

In de Ronde van Frankrijk moest Kelderman proberen om de afwezigheid van Tom Dumoulin invulling te geven en deed dit als rittenkaper. ‘Het was een gok om te zien of ik er klaar voor was’, zegt Kelderman tegen De Telegraaf. Maar Kelderman geeft ook meteen toe dat het te vroeg was. Hij moest dan ook in de tweede week opgeven met rugklachten.

Toch heeft Kelderman de Tour zeker niet voor niks gereden, want hij heeft één ding geleerd. ‘Ik ben er wel achter dat een klassement rijden me beter ligt. Als ik fit was geweest, had ik een andere Tour gereden, maar goed, dit gaat me beter af’, doelt Kelderman op het klassement in de Vuelta, waarin hij nu negende staat. ‘Toen ik in 2017 vierde werd, voelde ik me ook niet super. Het was destijds ook aftasten en daarna kwam ik er doorheen.’

Kelderman 'meer voor eigen kansen' door vertrek Dumoulin

Kelderman zal zijn kansen in grote rondes zo goed als zeker blijven krijgen. Zeker nu Dumoulin vertrekt bij de ploeg. ‘Het is heel jammer dat Tom vertrekt, want we konden goed met elkaar overweg en ik kon me aan hem omtrekken. Ik begrijp zijn keuze wel. Door zijn vertrek kan ik meer voor mijn eigen kansen rijden.’ (Foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws