Jumbo-Visma steekt INEOS met Dumoulin naar de kroon: 'Hebben nu een machtsblok' Algemeen nieuws

Jumbo-Visma steekt INEOS met Dumoulin naar de kroon: 'Hebben nu een machtsblok'

Door Marijn van den Berge 03 september 2019 | 14:53


Jumbo-Visma hoopt in de komende drie jaar succes te hebben met het nieuwe ‘machtsblok’ dat Jumbo-Visma in grote rondes kan gaan gebruiken. Met het aantrekken van Tom Dumoulin wil de Nederlandse ploeg INEOS definitief van de troon stoten.

‘Onze visie, de manier waarop wij werken, spreekt Dumoulin aan’, zegt algemeen directeur Richard Plugge op de vraag van talkshow host Beau van Erven Dorens in het RTL4-programma Beau. ‘Hij kent veel van onze jongens, hoort hoe wij werken en wil samen met ons de strijd met ‘grote macht’ INEOS aangaan’, aldus Plugge.

Naast Dumoulin heeft Jumbo-Visma natuurlijk ook de succesvolle Steven Kruijswijk en Primoz Roglic aan boord. ‘Met Roglic, Kruijswijk, Dumoulin en George Bennett hebben we meteen een machtsblok, waarmee we binnen drie jaar succes willen boeken’, aldus Plugge. Tourwinst staat bovenaan het verlanglijstje van de ploeg.

Switch naar klassiekers voor Tourheld Teunissen?

Mike Teunissen, ook in de studio, ziet zijn rol daardoor mogelijk veranderen. ‘Misschien kan ik ooit nog een rit winnen, maar verder vooral Dylan Groenewegen helpen. Wie weet hoe we dat volgend jaar gaan oplossen met al die klimcapaciteit. Plugge ziet echter ook andere kansen voor de ‘bescheiden’ oud-geletruidrager. ‘Ook in de klassiekers kan hij zijn mannetje staan en met zijn eindschot kan hij zomaar een klassieker winnen.’ (Foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws