Van Aert dankt Belgische arts: 'Ze hadden een pees gewoon los laten hangen' Algemeen nieuws

Van Aert dankt Belgische arts: 'Ze hadden een pees gewoon los laten hangen'

Door Bram van der Ploeg 04 september 2019 | 12:12


Wout van Aert heeft het steeds moeilijker met zijn blessure, zo vertelt hij in een documentaire, die woensdagavond te zien is bij VTM. Het Laatste Nieuws publiceert alvast enkele quotes uit de docu, waarin het natuurlijk veel gaat over zijn enorme crash in de Tour-tijdrit.

Van Aert werd voor de documentaire over zijn eerste Tour de France ook na de crash in de tijdrit gefilmd. De naarste beelden zijn eruit geknipt, maar de beelden hielpen wel de Belgische arts die Van Aert na de eerste ingreep in Frankrijk opereerde. Hij moest dan ook de blunders van Franse artsen herstellen. 'Ze hadden een pees gewoon los laten hangen, alsof dat vanzelf wel goed ging komen. Langs een kant begrijp ik wel hoe dat is gebeurd: zo'n blessure komt niet zo veel voor, niet iedereen heeft die knowhow. Dit had het einde van mijn carrière kunnen zijn. Ik krijg koude rillingen als ik daar aan denk.'

Van Aert stelt ook dat het 'begint te wringen'. Zijn fiets raakte hij sinds de Tour niet meer aan. 'Gewoon eens op het gemak een toertje maken, zou me nu al deugd doen. Ik ben van nature niet geduldig. Ik kan mijn energie niet kwijt', aldus de Belg, die nog vaak terugdenkt aan de Tour. 'Ik vond het geweldig, de ploeg deed het super, ik won een rit, maar die val was te zwaar om zomaar te negeren. Als je als een patattenzak in bed ligt en je kan jezelf niet verplaatsen, dan vergeet je die geweldige momenten wel eens.' (foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws