Groenewegen sprint overtuigend naar winst in Brittannië, Van der Poel top 5 Algemeen nieuws

Groenewegen sprint overtuigend naar winst in Brittannië, Van der Poel top 5

Door Ward Hilhorst 07 september 2019 | 16:27


De eerste etappe van de OVO Energy Tour of Britain is geëindigd in een massasprint met meer dan de helft van het peloton. In deze sprint was Dylan Groenewegen de sterkste, door goed gebruik te maken van het werk van zijn ploeg. 

Na anderhalf uur koers wist er pas een groep weg te rijden. Rory Townsend, Conor Dunne, Gediminas Bagdonas, James Fouché, Jake Scott en Dries De Bondt waren de namen. Die laatste is een ploeggenoot van Mathieu van der Poel. De zes heren pakten al snel anderhalve minuut voorsprong op het peloton, waarin Jumbo-Visma het kopwerk deed. Voor Dunne duurde de aanval niet lang. Zijn ploeg Israel Cycling Academy besloot dat vandaag niet belangrijk genoeg was om de grote man krachten te laten verspillen.

Na 135 kilometer hield ook Bagdonas het voor gezien. De andere vier moesten het de laatste 60 kilometer doen zonder hem. Toch werd hun voorsprong steeds kleiner. Met nog 37 kilometer voor de boeg was die voorsprong nog 40 seconden. Die voorsprong bleef lang ongeveer constant, ondanks hard werk van Jumbo-Visma op kop van het peloton. Blijkbaar maakte die ploeg zich weinig zorgen, want ze stond toe dat de koplopers een extra tien seconden pakten. 

De Bondt met een laatste stuiptrekking

Met nog twintig kilometer vond het peloton het mooi geweest, en werd het tempo opgevoerd. De voorsprong werd gehalveerd, maar de kopgroep gaf zich niet zomaar gewonnen. De Bondt pleegde een aanval, en kreeg Scott mee. Townsend gaf zich gewonnen, maar Fouché maakte de sprong nog naar de kop. Het was een wanhoopsaanval. Met nog zeven kilometer te gaan was het peloton weer compleet. Van der Poel zat al helemaal vooraan het peloton, ongeduldig voor de sprint. 

Op de heuvelachtige weg zorgde het creëren van de sprinttreinen voor wat chaos, maar het leverde gelukkig geen valpartijen op. Terwijl Van der Poel al ver van voren zat, liet Groenewegen op dat moment nog dertig man voor hem. De Nederlander zat nog wel omringd door ploeggenoten. Mitchelton-Scott leidde de dans voor Matteo Trentin, maar Groenewegen was uiteindelijk de sterkste.

Uitslag etappe 1 OVO Energy Tour of Britain

1. Dylan Groenewegen
2. Davide Cimolai "
3. Matteo Trentin
4. Mathieu van der Poel
5. Ben Swift
6. Boris Vallée
7. Trond Trondsen
8. Jasper De Buyst
9. Matthey Bostock
10. Sacha Modolo

Klassement na etappe 1 OVO Energy Tour of Britain

1. Dylan Groenewegen
2. Rory Townsend +0.03
3. Davide Cimolai "
4. Gediminas Bagdonas +0.04
5. Dries De Bondt +0.05
6. Matteo Trentin "
7. Mathieu van der Poel
8. Ben Swift
9. Boris Vallée
10. Trond Trondsen

(Foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws