[Update ] Uitspraak in omkopingszaak Vinkourov en Kolobnev uitgesteld Algemeen nieuws

[Update ] Uitspraak in omkopingszaak Vinkourov en Kolobnev uitgesteld

Door Arnout Tamerus 08 October 2019 17:10


(10 september) Alexander Vinokourov en Alexander Kolobnev hangt een celstraf van zes maanden boven het hoofd. De rechtbank van Luik heeft die straf geëist tegen het duo wegens corruptie, meldt L’Equipe. Vinokourov zou Kolobnev in 2010 150.000 euro hebben betaald voor de zege in Luik-Bastenaken-Luik.

Volgens de aanklager staat onomstreden vast dat Kolobnev door de Kazak is omgekocht en eist dan ook een flinke straf voor het duo. Naast de zes maanden cel die beide renners boven het hoofd hangt, is er ook 100.000 euro boete voor Vinokourov geëist en 50.000 euro voor Kolobnev. Tevens is er om de inbeslagname van 150.000 euro van Kolobnev gevraagd.

Vinokourov heeft in de hele zaak ontkend dat hij de LBL-zege gekocht heeft. 'Het zit in de Slavische ziel om geld uit te lenen. Ik heb nooit in mijn carrière een wedstrijd gekocht, en zeker niet Luik-Bastenaken-Luik in 2010', verdedigde hij zich in mei voor de rechter.

Update - 8 oktober 2019 (17.00 uur): Uitspraak in omkopingszaak uitgesteld tot 22 oktober

Op 8 oktober zou de lang verwachte uitspraak in de rechtzaak wegens de mogelijke omkoping van Kolobnev door Vinokourov in Luik-Bastenaken-Luik zijn. Echter meldt Het Nieuwsblad dat het vonnis is uitgesteld. De officiële reden voor het uitstel is de te hoge werkdruk bij de rechtbank. Het vonnis wordt nu op 22 oktober verwacht. 

(Foto: Instagram Vinokourov)


Tags:

Meer nieuws


Retro Lex
8 Oct 2019 om 17:51

Nog 2 keer uitstellen en de zaak blijkt verjaard. Who Cares...

Reageren

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!