Trentin stomverbaasd: 'Van der Poel liet ons eruit zien als een stel junioren' Algemeen nieuws

Trentin stomverbaasd: 'Van der Poel liet ons eruit zien als een stel junioren'

Door Bram van der Ploeg 11 september 2019 | 10:00


Matteo Trentin kon na afloop van de vierde etappe in de Tour of Britain goed onder woorden brengen hoe verbaasd hij was over de prestatie van Mathieu van der Poel. De Italiaan verloor zijn leiderstrui aan de Nederlander, die iedereen op enkele meters afstand sprintte.

Trentin liet zijn ploeg Mitchelton-Scott de hele dag op kop werken tijdens een lastige etappe. Veel ploegen gingen in de aanval, maar Trentin kwam in goede positie aan bij de slotheuvel. Daar ging Van der Poel echter in zijn eentje aan. 'Hij liet ons eruit zien als een stel junioren. Op een finish als deze zijn er maar weinig die met hem mee kunnen, misschien wel niemand', zo vertelt Trentin aan Cyclingnews.

De Italiaan houdt dan ook sterk rekening met Van der Poel voor het WK in Yorkshire. Wie een volledig peloton op drie seconden kan sprinten, kan volgens Trentin ook wereldkampioen worden. 'Hij kan één van de favorieten zijn. Het was al drie of vier dagen geleden dat hij een race had gewonnen, dus hij was waarschijnlijk getergd. Dat is hij niet gewend', zo besluit hij gekscherend.

Benoot: 'Niet één Belg mag met Van der Poel naar de streep'

In Het Laatste Nieuws klinkt ook Tiesj Benoot na dinsdag als een gewaarschuwd mens: 'Er is niet één Belg die op het WK met hem naar de streep mag. Want we worden allemaal geklopt. We moeten op tijd beginnen te koersen om van hem verlost te raken.' (foto: Proshots)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageren

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!

Meer nieuws