Wuyts lyrisch over Jumbo-Visma: 'Proces van aantal jaren komt nu tot volle wasdom' Algemeen nieuws

Wuyts lyrisch over Jumbo-Visma: 'Proces van aantal jaren komt nu tot volle wasdom'

Door Bram van der Ploeg 11 september 2019 | 10:06


Michel Wuyts is enorm onder de indruk van Team Jumbo-Visma, zo vertelt hij tegenover Sporza. De wielerjournalist ziet een proces van enkele jaren nu beloond worden.

'Ik ben niet verrast door de sterkte van Jumbo-Visma. De ploeg is optimaal samengesteld. Je hebt wat oudere renners als Gesink die met een andere ingesteldheid en opofferingsgeest koersen, maar het gaat ook over goeie scouting: mannen jong aantrekken zoals Kuss. Dat gaat ook over het binnenhalen van betere elementen van andere ploegen. Dat is een proces geweest van een aantal jaren en dat proces komt nu tot volle wasdom, tot volle rijkheid', aldus Wuyts.

Volgens de Belg leeft Jumbo-Visma nu al op gelijke voet met Team INEOS, ondanks een veel lager budget. De Britse formatie moet zich volgens Wuyts echter zorgen gaan maken. 'Ik zie de Nederlandse ploeg volgend jaar overnemen. Het is wel getuigen van overvloed als je en Dumoulin en Roglic  en Kruijswijk hebt en daar nog Bennett, Kuss en niet te vergeten De Plus, de beste Belgische klimmer van de laatste jaren, bij doet. Dan heb je weelde.' (foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageren


Meer nieuws