Groenewegen pakt derde rit in Tour of Britain, Van der Poel raakt trui kwijt Algemeen nieuws

Groenewegen pakt derde rit in Tour of Britain, Van der Poel raakt trui kwijt

Door Bram van der Ploeg 11 september 2019 | 16:27


Dylan Groenewegen heeft de vijfde etappe in de Tour of Britain gewonnen. De Nederlander was in een nieuwe sprint oppermachtig voor de concurrentie. Daarmee haalde hij alweer zijn derde ritzege binnen. Matteo Trentin nam dankzij bonificatieseconden de leiderstrui weer over van Mathieu van der Poel.

Jake Scott, Robb Scott, Matthews Bostock en Emil Vinjebo waren de vier renners die meteen vanuit de start vertrokken. Jumbo-Visma en Corendon-Circus controleerden de boel in het peloton, waardoor de kopgroep niet meer dan drie minuten kreeg. Op het parcours, met drie hindernissen van tweede en twee van derde categorie, lag de koers zo lang in de plooi.

Na 130 kilometer rijden hadden de vier vooraan nog veertig seconden over, waardoor de finale langzaam kon beginnen. Nadat er door enkele renners hard werd gevallen, en er zelfs abandons kwamen, waren het Bostock en Vinjebo die vooruit bleven. Bij het ingaan van de laatste vijftien kilometer hadden ze plots weer een klein minuutje. 

In de laatste zes kilometer was het vervolgens aan de sprinters en Groenewegen maakte zijn favorietenrol weer waar. Hij ging vroeg aan, maar breidde tijdens zijn inspanning zijn voorsprong naar de rest alleen maar uit. Cees Bol werd in de achtergrond vierde, Van der Poel elfde. (foto: Sirotti)

Uitslag etappe 5 Tour of Britain

1. Dylan Groenewegen
2. Matthew Walls ''
3. Matteo Trentin
4. Cees Bol
5. Davide Cimolai
6. Jasper De Buyst
7. Ben Swift 
8. Tom Van Asbroeck
9. Edoardo Affini
10. Mark Cavendish

Klassement na etappe 5 Tour of Britain

1. Matteo Trentin
2. Mathieu van der Poel +0.03
3. Jasper De Buyst +0.10
4. Simon Clarke +0.17
5. Mike Teunissen +0.18
6. Ben Swift +0.22
7. Andrey Amador ''
8. Amund Grondahl Jansen ''
9. Nils Politt ''
10. Pavel Sivakov ''


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageren


Meer nieuws