Groenewegen en Jumbo-Visma tanken moraal: 'Minder gevoel dan vorige dagen' Algemeen nieuws

Groenewegen en Jumbo-Visma tanken moraal: 'Minder gevoel dan vorige dagen'

Door Marijn van den Berge 11 september 2019 | 18:02


Dylan Groenewegen sprintte in de vijfde etappe van de Tour of Britain naar alweer zijn derde etappezege van de rittenkoers. Hij versloeg Matthew Walls en Matteo Trentin in de sprint na een mooie lead-out.

‘Dit was echt een mooie teamprestatie en een geweldige lead-out’, zegt een blije Groenewegen. ‘Toch had ik een minder gevoel dan de vorige dagen. We zaten op de slotklim niet helemaal ideaal. Dankzij Jos van Emden kwamen we op het juiste moment weer van voren te zitten, waarna Amund Gröndahl Jansen en Mike Teunissen de sprint geweldig aantrokken. Deze zege is niet alleen goed voor mijn moraal, maar ook voor de ploeg’, aldus de sprinter.

‘We vonden elkaar net op tijd’, vult Teunissen aan. ‘Uiteindelijk zorgde Jos ervoor dat we goed gepositioneerd aan de slotkilometer konden beginnen. Amund trok de sprint goed aan, waarna ik Dylan ideaal naar de laatste tweehonderd meter kon brengen. Ik hoefde mijn moment alleen maar af te wachten. Koen was vandaag heel sterk en heeft de hele dag gecontroleerd. Het was een prima dag.’ (Foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws