Brailsford aan vooravond Tour de France gediagnoseerd met prostaatkanker Algemeen nieuws

Brailsford aan vooravond Tour de France gediagnoseerd met prostaatkanker

Door Bram van der Ploeg 13 september 2019 | 11:38


Dave Brailsford is recent behandeld voor prostaatkanker, zo laat hij weten in een interview in The Times. De ploegleider van Team INEOS werd in februari van dit jaar gebeld door zijn dokter met het slechte nieuws.

Een doodnormale bloedtest bracht de kanker aan het licht. Aan de vooravond van de Tour de France kreeg Brailsford na een test vervolgens te horen dat het inderdaad om prostaatkanker ging. Middels een vijf uur durende operatie werd Brailsford drie weken geleden behandeld en werd zijn prostaat verwijderd.

'Het is het grote onbekend. Ik ben veerkrachtig en stoer, maar op die dag was ik overweldigd, om eerlijk te zijn', zo vertelt Brailsford over de dag dat hij te horen kreeg dat hij ziek is. 'Ik probeer altijd zakelijk en analytisch te zijn over dingen, maar dat ging nu niet.' Brailsford krijgt binnenkort te horen of de operatie succesvol is geweest. Hij maakte de Tour de France van dit jaar overigens gewoon af en zag zo met eigen ogen dat Egan Bernal de gele trui pakte.' (foto: Team INEOS)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws