Like ons!
Valverde kampte met depressie: 'Soms willen je lichaam en je hoofd niet meer'

Algemeen nieuws

Valverde kampte met depressie: 'Soms willen je lichaam en je hoofd niet meer'

Alejandro Valverde is met zijn 39 jaar nog steeds één van de grootste wielersterren ter wereld, maar ook deze kunnen door een diep dal gaan. Ook Valverde is in mindere periodes van zijn carrière en leven geweest, zo blijkt, want in een documentaire vertelt de wereldkampioen dat hij te maken heeft gehad met een depressie.

‘Ze zien ons als sterren, maar uiteindelijk zijn we ook maar mensen. De dieptepunten zijn er altijd in het leven en daar heb ik ook mee te maken gekregen. Ik had alles bereikt, maar soms willen je lichaam en je hoofd niet meer’, vertelt Valverde. Hij kreeg te maken met een depressie toen hij in 2012 terugkwam van een dopingschorsing en alle spanning eruit kwam. 

Ook was Valverde bang geworden op de fiets en kreeg hij angstaanvallen. ‘Op bochtige wegen ging het wel, maar ik was doodsbang op lange rechte snelwegen, waar de snelheid hoog lag.’ Valverde maakte gelukkig de stap om naar een psychiater te gaan en dat hielp. ‘Het kan andere sporters ook helpen. Je moet om hulp vragen als het nodig is’, roept hij andere atleten op. (Foto: Sirotti)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven