Grosu verslaat de grote spurtbommen op lastige aankomst Ronde van Slowakije Algemeen nieuws

Grosu verslaat de grote spurtbommen op lastige aankomst Ronde van Slowakije

Door Marijn van den Berge 19 september 2019 | 18:32


De tweede etappe van de Ronde van Slowakije is een prooi geworden voor Eduard Grosu. In een zware en lastige sprint was de spurter van Delko-Marseille Provence de snelste. Yves Lampaert nam de leiderstrui over.

In een ontzettend lange etappe van maar liefst 232 kilometer waren er drie renners die wel wilden. Martin Salmon (Development Team Sunweb), Idar Andersen (Uno-X Norwegian Development Team) en Remy Rochas (Delko Marseille Provence) reden na een snelle openingsfase weg. Deceuninck-Quick-Step nam de leiding in het peloton.

Na tachtig kilometer koers hadden de koplopers al tien minuten te pakken, maar er moest nog even gefietst worden. Op honderd kilometer van het einde was hier nog 5.30 minuten van over. De lastige rit, met in totaal vijf beklimmingen, werd extra lastig gemaakt door regen, wind en kou. Met de hulp van Groupama - FDJ was de achterstand van een flink uitgedund peloton op de laatste klim van de dag nog drie minuten.

Rochas wapperde na de klim terug in het peloton, terwijl de voorsprong van de andere twee slonk. Niet lang erna, op 45 kilometer van het einde, ging het plotseling los in het peloton. BORA-hansgrohe en Deceuninck-Quick-Step voelden de wind, begonnen op kop te sleuren en brak het peloton in stukken. Een kilometer of 20 lang werden er waaiers gereden, maar in aanloop naar de finale kwam alles weer bijeen. Het gat van de vluchters was echter flink geslonken en op 18 kilometer van het einde werden ook Salmon en Andersen opgeslokt.

BORA-hansgrohe en met name Deceuninck-Quick-Step bleven het tempo maken om aan te sturen op een massasprint. Deze was niet makkelijk met aankomst heuvelop op kasseien en liefst vier bochten in de laatste vijfhonderd meter. Dat kostte de grote sprinters als Elia Viviani, Alexander Kristoff en Arnaud Démare toch teveel moeite, waar Grosu optimaal van profiteerde. 

Démare wist zich nog tot een derde plek te knokken, maar daarachter viel het peloton uit elkaar en wisten slechts een paar renners zich te mengen in de spurt. Lampaert werd knap tweede, pakte bonificatieseconden en nam daarmee de leiderstrui over van Stefan Küng.

Uitslag etappe 2 Ronde van Slowakije

1. Eduard Grosu
2. Yves Lampaert
3. Arnaud Démare
4. Erik Baska
5. Emils Leipins
6. Justin Jules
7. Alexandr Riabushenko
8. Kamil Gradek
9. Boy van Poppel
10. Stefan Küng

Klassement na etappe 2 Ronde van Slowakije

1. Yves Lampaert
2. Stefan Küng +0.03
3. Kamil Gradek +0.13
4. Bob Jungels +0.20
5. Tom Bohli +0.21
6. Arnaud Démare +0.22
7. Matthias Brändle +0.24
8. Gijs Van Hoecke +0.26
9. Erik Baska +0.26
10. Jan Barta +0.27


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws