AD krijgt waardes Jumbo-Visma: 'Roglic had bij beste renners Tour gehoord' Algemeen nieuws

AD krijgt waardes Jumbo-Visma: 'Roglic had bij beste renners Tour gehoord'

Door Bram van der Ploeg 20 september 2019 | 09:39


Team Jumbo-Visma heeft net als vorig jaar de gegevens van de kopmannen uit de grote rondes gedeeld met het Algemeen Dagblad. De krant analyseerde de wattages en komt tot de conclusie dat er in de Giro en Vuelta minstens zo hard werd gereden als in de Tour.

Primoz Roglic ging namens Jumbo-Visma naar de Giro en de Vuelta. In de eerste ronde werd hij derde, in de Vuelta werd hij eindwinnaar. Volgens zijn waardes was hij in de eerste anderhalve week van de Giro op zijn best, maar mede door ziekte kwam daarna het verval. Waardes van boven de 6 watt per kilogram maakten plaats voor waardes tussen de 5 en 5,5. 'Op de laatste dag reed hij één van zijn slechtste tijdritten van de afgelopen jaren. Zijn vermogen was 20 procent minder dan in een vergelijkbare tijdrit in de Ronde van Romandië, een maand eerder.'

De cijfers worden naast de waardes van Steven Kruijswijk in de Tour gelegd. De kopman werd daar derde, en werd zoals verwacht amper minder qua niveau. In de laatste bergrit naar Val Thorens haalde hij een topniveau. 'Dat ging ontzettend hard: 5,7 w/kg gedurende één uur en zeventien minuten. Nooit eerder reed hij zo'n hoog vermogen (357 watt) over zo'n lange periode', zo valt te lezen. Conclusie? 'In de Tour ging het in elk geval niet hárder dan in de Giro of de Vuelta. Integendeel. In zijn Vueltavorm zou Roglic, sowieso op de beklimmingen tot een halfuur, bij de beste renners van de Tour hebben gehoord.' (foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageren


Meer nieuws