Bernal: 'Ik wil geen tien kilo aankomen en dan als een gek moeten trainen' Algemeen nieuws

Bernal: 'Ik wil geen tien kilo aankomen en dan als een gek moeten trainen'

Door Bram van der Ploeg 20 september 2019 | 10:11


Egan Bernal is zijn eigen nuchtere zelf gebleven na zijn Tourzege, zo vertelt hij in La Gazzetta dello Sport. De Colombiaan is een held in eigen land, maar zelf zit hij het liefst alweer uren per dag op de fiets.

'Toen ik op het podium stond op de Champs Elysées wist ik alleen dat ik de Tour had gewonnen. Ik had geen idee wat het betekende. Nu weet ik dat ik geschiedenis heb geschreven; voor Colombia, voor de ploeg, voor Frankrijk. Dit succes zal voor altijd in de boeken staan, wat er ook gebeurt', aldus Bernal. 'Mijn leven is zeker veranderd. Aan de ene kant wil ik graag dezelfde persoon blijven, maar dat kan gewoon niet. Ik moet voorzichtig zijn, maar dat gaat goed. Ik heb plezier. Het zien van huilende baby's en de schreeuwende mensen in Colombia hebben het meest indruk op mij gemaakt.'

Toch pakte hij al snel na zijn Tourzege weer de fiets. Op Strava en social media pronkte hij al met meerdere ritten van dik boven de 200 kilometer. 'Als ik twee, drie of vier uur fiets, voel ik me beter. Na een koffiepauze wordt dat door de cafeïne al snel vijf, zes of zeven uur. Het is geen inspanning, ik heb plezier. De dagen gaan snel voorbij en het wordt bijna een routine. Ik wil geen tien kilo aankomen en dan als een gek moeten trainen in december en januari om af te vallen. Mijn vorm is goed, en ik hoop mee te doen in de Ronde van Lombardije.' (foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws