[Update] Kruijswijk net op tijd hersteld voor rentree in Tre Valli Varesine Algemeen nieuws

[Update] Kruijswijk net op tijd hersteld voor rentree in Tre Valli Varesine

Door Bram van der Ploeg 03 oktober 2019 | 08:15


(21 september 2019) Steven Kruijswijk is nog steeds niet hersteld van zijn knieblessure, die hij opliep in de Vuelta a Espana. De Nederlander ging met Jumbo-Visma tegen de grond in de ploegentijdrit en gaf enkele dagen later op.

Kruijswijk klaagde in de eerste dagen van de Vuelta over pijn in de knie en die werd alleen maar erger. In de remmen knijpen bleek een goede belissing, zo lijkt nu. Kruijswijk kampt nog steeds met de gevolgen van de crash. 'Ik zit meer naast dan op de fiets. Het herstel duurt langer dan verwacht', zo laat hij weten via Instagram.

In principe hoopt de nummer drie uit de Tour de France dit jaar nog te koersen, maar of dat lukt, lijkt de vraag. 'Ik hoop dat ik nog kan genieten van de Italiaanse koersen over een paar weken.' Zo staat onder meer de Ronde van Lombardije nog op het programma.

Update - 3 oktober 2019 (08.15 uur): Kruijswijk hersteld voor Italiaanse koersen

Steven Kruijswijk kan zijn zo succesvolle 2019 toch nog mooi afsluiten. De Nederlander zal komende dinsdag van start gaan in Tre Valli Varesine, één van de Italiaanse eendagskoersen in het najaar. Op Instagram is te zien dat Kruijswijk inmiddels alweer even aan het trainen is en zo bijna hersteld lijkt van zijn knieblessure. 

Team Jumbo-Visma zal verder met George Bennett, Primoz Roglic, Laurens De Plus, Koen Bouwman, Robert Gesink en Sepp Kuss aantreden in Tre Valli Varesine. Deze droomformatie wordt zaterdag in de Giro dell’Emilia iets aangepast, met Antwan Tolhoek en Jonas Vingegaard aan de start voor Kruijswijk en Bouwman. Floris De Tier, Bert-Jan Lindeman en Neilson Powless zijn dan weer van de partij in de GP Bruno Beghelli. (foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws