Bennett door 'voorakkoord' in lastige situatie: UCI stelt BORA in het gelijk Algemeen nieuws

Bennett door 'voorakkoord' in lastige situatie: UCI stelt BORA in het gelijk

Door Bram van der Ploeg 21 September 2019 09:09


Het is stil rond Sam Bennett. De Ierse sprinter toonde in de Vuelta a Espana andermaal zijn snelle benen, maar heeft op papier nog steeds een aflopend contract bij BORA-hansgrohe. Een transfer naar Deceuninck-Quick-Step is echter heel lastig, zo meldt Het Nieuwsblad.

Volgens de Belgische ochtendkrant heeft Bennett volgens de UCI en BORA geen aflopend contract, omdat hij mondeling al zou hebben toegezegd om te verlengen bij de ploeg. Een zogenaamd voorakkoord werd door kamp Bennett van tafel geveegd, maar het arbitragecollege van de UCI stelde BORA in het gelijk.

Bennett is dus helemaal niet vrij om te gaan en staan waar hij wil, op basis van een voorakkoord. Het Nieuwsblad speculeert al over een gang naar de arbeidsrechtback, het Internationale Arbitragehof of een eventuele afkoopsom richting BORA. 'Het is bekend dat Bennett en zijn agent lonken naar Lefeveres ploeg, waar de plaats van Elia Viviani vacant is. Slechts indien Bennett eruit geraakt, wordt Deceuninck-Quick Step een optie', zo valt te lezen. (foto: Sirotti)


Tags:

Meer nieuws


Reageren

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!