Sunweb verlengt contracten van 'nieuw' duo: 'Bij deze ploeg blijven ontwikkelen' Algemeen nieuws

Sunweb verlengt contracten van 'nieuw' duo: 'Bij deze ploeg blijven ontwikkelen'

Door Marijn van den Berge 23 September 2019 10:09


Team Sunweb heeft de contracten van Nicolas Roche en Asbjörn Kragh Andersen verlengd tot en met 2021. Dat heeft de ploeg bekendgemaakt middels een persbericht. Het duo had een aflopend contract na hun eerste jaar bij de ploeg.

Kragh Andersen, de broer van Sören Kragh Andersen, ook onderdeel van de ploeg, kwam dit jaar bij de ploeg en maakte indruk. ‘Hij heeft een goed eerste jaar bij de ploeg gehad en we hebben hem stappen zien maken. Hij is een goede team player, wat belangrijk voor ons is’, zegt ploegleider Marc Reef. Kragh Andersen krijgt een dienende rol in de klassiekers en in de sprints. ‘Ik voelde me meteen welkom en kan goed overweg met de renners en de ploegleiding’, zegt Kragh Andersen. ‘We hebben dezelfde visie over hoe we moeten ontwikkelen. Ik wil bij deze ploeg blijven ontwikkelen en het team aan meer zeges helpen.’

Ook Roche heeft zijn eerste jaar bij Sunweb erop zitten. Hij was belangrijk in het rondewerk en droeg enkele dagen de rode trui in de Vuelta. Zijn seizoen eindigde in mineur met een kniebreuk. ‘Ik ben dolblij dat ik nog twee jaar bij de ploeg blijf. Ik heb mijn plek gevonden en heb genoten van mijn rol dit jaar. Het is geweldig om mijn ervaring met jongere renners te delen en een ondersteunende rol te hebben in de grote rondes. De dagen in de rode trui waren het hoogtepunt van mijn seizoen en ik kijk nu al uit naar het volgende.’ Sunweb wil de ervaren Roche gebruiken in het verder ontwikkelen van talent. (Foto: Sirotti)


Tags:

Meer nieuws


Reageren

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!