Denifl gebruikte voor 500.000 euro aan doping en moet zware celstraf vrezen Algemeen nieuws

Denifl gebruikte voor 500.000 euro aan doping en moet zware celstraf vrezen

Door Marijn van den Berge 23 September 2019 15:09


Stefan Denifl hangt een lange celstraf boven het hoofd nadat hij langdurig doping gebruikte. Dat heeft het Oostenrijkse OM, dat onderzoek doet naar Operation Aderlass, laten weten. Eerder deze week kwam het OM ook met nieuws omtrent Georg Preidler.

In de zaak zijn tenminste 21 atleten uit verschillende sporten ontmaskerd als dopinggebruikers. Wielrenners Preidler en Denifl waren er twee van. Preidler zou in 2017 bij Sunweb en in 2018 bij Groupama-FDJ aan de bloeddoping en de groeihormonen hebben gezeten. Daarbij zou hij 15.000 euro hebben betaald aan dopingarts Mark Schmidt.

Preidler riskeert door zijn acties een gevangenisstraf van zes maanden tot vijf jaar, maar bij Denifl gaat het nog een stapje verder; de Oostenrijker kan tot tien jaar gevangenisstraf krijgen. Dat verschil is niet gek, want volgens het OM gebruikte Denifl tussen 2014 en 2018 meerdere verboden middelen, en met name groeihormonen. In die periode reed hij voor IAM Cycling en Aqua Blue Sport. Denifl zou maar liefst 500.000 euro hebben uitgegeven aan doping. Dat geld was voornamelijk afkomstig van sponsoren. (Foto: Instagram)


Tags:

Meer nieuws


Reageren

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!