Urán naar ziekenhuis in Barcelona om te kijken of nieuwe operatie nodig is   Algemeen nieuws

Urán naar ziekenhuis in Barcelona om te kijken of nieuwe operatie nodig is

Door Gerrit van Loon 02 October 2019 11:10


EF Education First-renner Rigoberto Urán ondergaat volgende week in een ziekenhuis in Barcelona een chirurgisch onderzoek om te kijken of een nieuwe operatie nodig is. In de Vuelta van dit jaar brak Urán zijn linker sleutelbeen, ribben, schouderblad en wervels en hij kneusde zijn long.

Na een verblijf van twintig dagen in een ziekenhuis in Barcelona mocht Uran op 17 september eindelijk terugkeren naar zijn huis in Monaco. In vertrouwde omgeving herstellen is de bedoeling. ‘Alles gaat goed. Ik word langzaam beter’, zegt Urán tegen de website www.efprocycling.com. ‘Rond de tiende van oktober keer ik terug naar Barcelona voor een onderzoek met mijn chirurg, dokter Mir. Ik moet nog een röntgenfoto laten maken om te zien hoe alles geneest en of een nieuwe operatie nodig is.'

De goedlachse Colombiaan crashte tijdens de zesde etappe in de Vuelta 2019. Samen met teamgenoot Hugh Carthy en CCC-rijder Victor de la Parte moest hij gedwongen de race verlaten. Het bleek de ernstigste blessure in zijn lange wielercarrière te zijn. 'De afgelopen weken zijn, met alle pijn, complicaties en langdurige tijd in het ziekenhuis, de moeilijkste in mijn leven geweest. Ook voor mijn familie was het moeilijk, die zag mij op mijn kwetsbaarst.' (foto: Sirotti)


Tags:

Meer nieuws


Reageren

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!